fbpx

SEO teksten laten schrijven?

SEO teksten zijn in vele opzichten hetzelfde als normale teksten. Maar een normale tekst is veel gemakkelijker om te schrijven. Je kunt bijvoorbeeld jouw website pagina’s volschrijven over een bepaald onderwerp waar je veel over weet. Maar dat wil niet automatisch zeggen dat het ook een goede SEO-tekst is.

Oftewel een winstgevende pagina gaat worden met een directe invloed om je omzetten. De kennis en vragen van je doelgroep spelen bij het ook seo copywriting een ontzettend belangrijke rol.

 

 

SEO teksten. Wat zijn dat?

Zoekmachines hebben zoekwoorden, teksten en linkjes nodig om een tekst te kunnen begrijpen. Zij kunnen niet – zoals wij – gissen. Of de interpreteren aan de hand van beelden en vage woorden.

Google, Bing (e.a. zoekmachines) weten niet wat er bedoeld wordt wanneer het er niet letterlijk staat. Een SEO proof tekst is goed leesbaar en begrijpelijk. Woorden die een geen aanknopingspunten kunnen creëren in een tekst zijn onbegrijpelijk voor zoekmachines.

Geven SEO teksten betekenis? Ja, aan de hand van SEO teksten kan Google de betekenis van een pagina achterhalen.

Door duidelijke teksten te schrijven. En de juiste gerelateerde zoekwoorden te gebruiken. Is het voor zoekmachines ook begrijpelijk. Dus je teksten óók voor zoekmachine optimalisatie schrijven.

Zodra je de geoptimaliseerde teksten op je website geplaatst hebt zal je positie in Google hoger zijn. En het is goed mogelijk dat het je hierdoor meer bezoekers op je website krijgt. 

Kortom, door het schrijven van goede teksten wordt je website steeds beter. En als je seo staat, dan goed op weg naar het bereiken van de eerste plaats (of dicht daarbij). 

Je website is goed vindbaar waardoor er veel gratis verkeer wordt aangetrokken.

 

Hoe kun je goede teksten schrijven?

Wil je graag goede SEO-teksten schrijven? Dan is het belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Ten eerst teksten dienen aantrekkelijk geschreven te worden. En volgens de seo normen van zoekmachines als Google, Bing etc.

Denk hierbij ook aan de seo titel, alt tekst, de meta description, interne links en duidelijke alinea s. Maar dat is nog niet alles. De moeilijkheidsgraad van  goede SEO teksten is dat het verhaal wat je schrijft overeind moet blijven staan.

De opbouw van de tekst dient correct te zijn. Deze moet de juiste zoekwoorden en combinaties bevatten. En natuurlijk effectief en relevant zijn.

Want daar gaan de meeste mensen in de fout. Bij het schrijven van seo teksten gaat men vaak het zoekwoord overdadig erin proppen. Dit is in ieder geval niet de bedoeling. Het zal je dwell time verminderen waardoor het als negatief wordt beoordeeld.

 

Zelf je teksten schrijven?

Wil je niet je seo teksten laten schrijven maar zelf zoekmachine vriendelijke teksten schrijven? Dat kan natuurlijk. Een aantal opdrachtgevers van mij willen graag zelf hun teksten schrijven. Hierdoor kunnen ze de kosten tot een minimum houden.

Zij hebben dan vaak wel een cursus seo tekstschrijven gevolgd.

Het schrijven van deze SEO-teksten wordt dan vaak in samenwerking tot stand gebracht. Zij krijgen een volledig schema. Een overzicht met het juiste thema/onderwerp, de effectieve zoekwoorden en de structuuropbouw van de tekst.

Wanneer de tekst geschreven is, wordt deze teruggestuurd voor controle. De tekst controleren we op SEO vriendelijkheid, leesbaarheid, spelling, grammatica, call to action en conversie. Eventuele toevoegingen/aanpassingen en tips worden gecommuniceerd.

En de tekst is klaar voor publicatie op de website en via social media

 

Je teksten laten schrijven door een SEO specialist

Ben je niet zo goed in schrijven? Of heb je hier absoluut geen zin in? Dan is het wellicht verstandig om je SEO teksten uit te besteden aan een SEO specialist.

Deze kan je helpen om je webshop of website beter vindbaar te maken. Door de juiste SEO/SEA teksten voor je te schrijven. Ja, je leest het goed. De teksten zijn ook geschikt om je SEA te verbeteren.

En betere aansluiting van SEO op SEA zorgt voor een hoger rendement van je advertentiecampagne. Je krijgt dus ook meer waar voor je geld.

 

Wil jij van je teksten, winstgevende teksten maken?

Wil je graag je teksten aanpassen, zodat ze meer omzet genereren? Wil je dit graag zelf doen of uitbesteden aan een SEO tekstschrijver?

Of eerst even kennismaken tijden een geheel vrijblijvende afspraak? Neem dan direct contact op via het contactformulier, een WhatApp of per telefoon (06-55868968).

Ik kom graag bij je langs om onze seo mogelijkheden te bespreken. En indien wenselijk een passend voorstel te maken.

De Voordelen

 • Meer bezoekers op uw website
 • Meer verkopen, dus hogere omzet!
 • GRATIS bereik
 • Beantwoord de vragen van je doelgroep
 • Er is altijd interesse in je verhaal!
 • Mogelijkheid om omzet te genereren met de pagina.
 • Lagere CPC (Adwords en FB adverteren)
 • Makkelijker een nieuw product lanceren

Waar rekening mee houden!

SEO teksten schrijven is niet zomaar even een tekst schrijven. Veel copywriters hebben moeite met het schrijven van seo teksten. Bij het schrijven zoekmachine vriendelijke teksten gaan we kijken naar de vragen die de doelgroep heeft en de antwoorden die jij als bedrijf wilt geven. Hierbij voegen we nog een aantal Google restricties en… de ingredienten voor een seo tekst liggen klaar. Maar nu nog even iets logisch en lopend op papier zetten.

Heb jij hier moeite mee? Neem dan een seo copywriter in de arm. En houdt er rekening mee, dat een goede seo tekst schrijven ook tijd kost om gedegen onderzoek en een goede voorbereiding te treffen.

Zoekmachine vriendelijke teksten zijn:

“Teksten die geschreven zijn om de vragen van de doelgroep te beantwoorden.”

 

 

Wat kost SEO

De kosten van SEO zijn echt afhankelijk van de volgende factoren:

 • Grote van de website/webshop
 • Complexiteit van de website/webshop
 • De intensiteit van de concurrenten
 • Het aantal concurrenten
 • De technische mogelijkheden van de website/webshop
 • De vraag van de markt

De bovenstaande factoren kunnen invloed hebben op de tijd – en dus prijs – die noodzakelijk is om je website of webshop te optimaliseren.

No cure, No pay!

Er zijn marketeers die de no cure no pay methode handhaven, maar dit businessmodel past niet binnen de normen en waarden die SMART Marketing Online wil nastreven.

Garantie: Positie 1 in Google

Helaas kunnen wij geen garanties geven voor een nummer 1 plek in Google. Dit is alleen mogelijk wanneer er weinig concurrentie is. Of bij niet zinvolle zoektermen.

Wilt u graag offerte ontvangen?

Wil je graag een seo tekst laten schrijven? Mail, bel of vul het contactformulier in met uw wensen. Geef aan wie uw doelgroep is, het onderwerp van de gewenste seo tekst, het doel van de tekst en de website of webshop waarvoor de seo tekst geschreven dient te worden.

Aan de hand van uw informatie ontvangt u een kostenoverzicht van de te schrijven seo tekst(en).

Contact opnemen

Call Now Button