fbpx

Verschil tussen SEO en SEA

Verschil tussen SEO en SEA

Vaak worden SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (zoekmachine adverteren) door elkaar gehaald. Daarom leg ik u graag uit wat het verschil tussen SEO en SEA is en wat hun relatie tot elkaar is.

SEO en zoekmachines optimalisatie

Met een SEO vriendelijke website, wordt uw website beter geïndexeerd door zoekmachine. Zoekmachines willen de beste website bovenaan de organische zoekresultaten hebben staan. Zij hebben hiervoor het welbekende algoritme bedacht. Door het toepassen van het algoritme krijgt een website bij een zoekterm een bepaald “cijfer”. De website met het beste “cijfer” staat bovenaan en genereert over het algemeen de meeste traffic.

SEA en zoekmachine adverteren

SEA (zoekmachine adverteren) is het adverteren via zoekmachines. Dit kan door middel van het inzetten van tekstuele advertenties die bijvoorbeeld, boven en naast de organische zoekresultaten van de zoekmachine worden getoond. Of via het displaynetwerk. Deze advertenties worden dan getoond op verschillende websites binnen het netwerk. Vaak zijn dit banner advertenties, maar kunnen ook tekstuele advertenties zijn.

Relatie tussen SEO en zoekmachine adverteren

Vaak wordt er gezegd dat, wanneer u veel geld spendeert aan zoekmachine adverteren, u automatisch in de organische zoekresultaten bovenaan staat. Dit is niet het geval! Organische zoekresultaten en zoekmachine adverteren zijn twee losstaande onderdelen en kunnen niet gemanipuleerd worden. Ze hebben wel een positief effect op elkaar. Zo zullen de kosten (cpc) voor zoekmachine adverteren lager zijn, wanneer een website “SEO vriendelijk” is. Uw website wordt in feite beloont voor de “SEO vriendelijke status”. En indien er voldoende interactie is op uw website (mede mogelijk gemaakt door een lopende zoekmachine advertentiecampagne), zal dit bevorderlijk zijn voor de ranking binnen de organische zoekresultaten.

Wilt u graag offerte ontvangen?

Heeft u nog vragen over SEO Optimalisatie of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem dan telefonisch contact op of geef via het contactformulier aan wanneer u graag teruggebeld wilt worden.

 

We kunnen na een kort gesprek desgewenst een geheel vrijblijvende offerte voor u maken. Zodat u weet wat u kunt verwachten.

Contact opnemen

Call Now Button